Diesel heftrucks vervangen door elektrische heftrucks in Boxtel

Deze keer hebben wij Frencken ondersteund bij Reijnders, een handelsonderneming in alle soorten kolenproducten. Ze werken zowel met producten in de vaste vorm zoals ballastkolen (steamcoal/kraftwerk-kolen) als met stofvormige producten zoals inblaaskolen (injection coal/foamingdust).

In Boxtel en Rotterdam (Schiedam) beschikt Reijnders over twee locaties voor de op- en overslag van de producten. In die steden worden dagelijks de producten opgevangen, samengesteld, verpakt en opgeslagen. Allemaal zodat zij op bestelling, door middel van een eigen transportvloot, kunnen worden afgeleverd bij de klanten.

DME-norm wijziging

De Inspectie SWZ heeft midden oktober een bericht gepubliceerd over een wijziging bij de DME-norm (dieselmotoremissie). De DME-norm is gewijzigd van vier naar acht ton.

Dit betekend dat de dieselmotor aangedreven door vorkheftrucks met een lastcapaciteit van acht ton of minder, gebruikt in een ‘binnen’ situatie, binnen een half jaar moeten worden vervangen door een alternatieve vorm van aandrijving.