Elektrische heftruck kopen? Hier moet u op letten.

Bent u van plan een nieuwe elektrische heftruck aan te schaffen? Dan zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden om ervoor te zorgen dat de heftruck voldoet aan uw specifieke behoeften. Wij informeren u graag over waar u op moet letten bij het selecteren van de juiste heftruck.

Hoe wilt u de heftruck inzetten?

Voordat u technische specificaties met elkaar gaat vergelijken is het belangrijk een scherp beeld te krijgen van de gewenste inzet van de heftruck. Denk bijvoorbeeld na over hoe vaak u de heftruck wilt gebruiken. Dagelijks of incidenteel? En als u de heftruck gebruikt; zit de bestuurder dan steeds voor een korte periode op de machine of een volle dag? Ook is het belangrijk om te bepalen of de heftruck zowel binnen als buiten zal worden gebruikt. Moet de heftruck over hellingen kunnen rijden? Moet hij in een goederenlift passen? Moeten ladingen op grote hoogtes worden geplaatst? Deze aspecten bepalen de benodigde capaciteit en specificaties van de heftruck. Zorg daarom dat u de antwoorden op deze vragen voor uzelf kan beantwoorden. Zo voorkomt u dat u appels met peren vergelijkt en mogelijk een onnodig dure heftruck uitkiest.

Gewenst laadvermogen en toepassingsgebied

Denk na over het gewicht van de ladingen die u van plan bent te verplaatsen en zorg ervoor dat de elektrische heftruck voldoende laadvermogen heeft om aan uw behoeften te voldoen. Bepaal ook of u de heftruck binnen en/of buiten zult gebruiken, aangezien bepaalde modellen beter geschikt zijn voor bepaalde omgevingen. Sommige elektrische heftrucks zijn bijvoorbeeld speciaal ontworpen om te werken in koude opslagfaciliteiten, terwijl andere geschikter zijn voor algemene magazijnomgevingen.

Voorkom ongelukken en let op de veiligheidsfuncties!

Nog altijd gebeuren er ieder jaar veel ongelukken door het gebruik van heftrucks. Deze bedrijfsongevallen zorgen naast persoonlijk leed voor hoge kosten en vertraging in het werkproces. Gelukkig bieden heftrucks tegenwoordig diverse veiligheidsfuncties die het werk veiliger maken. Heli Heftrucks heeft veilig werken altijd hoog in het vaandel staan en biedt daarom een breed scala een functies die de veiligheid op de werkvloer bevorderen. Denk hierbij aan functies zoals automatisch afremmen, snelheidsbeperkingen, noodstop-knoppen en detectiesystemen voor voetgangers. Ook zorgt Heli er altijd voor dat de bestuurder een geoptimaliseerd zichtveld heeft zodat obstakels worden gedetecteerd.

CPD 1.5 - 3.8 ton Heli heftruck uit de H4 serie, met lithium-ion batterij

Ergonomisch werken stimuleert productiviteit

Het is ook belangrijk om te denken aan wie de heftruck gaat besturen. Als er verschillende bestuurders zijn, is het prettig als de stoel en het stuur gemakkelijk kunnen worden aangepast. Zo kan iedereen, ongeacht hun lengte, comfortabel plaats nemen op de bestuurdersstoel. Zit er met regelmaat een andere bestuurder op de heftruck? Dan is het vervelend als het instellen de juiste zithouding veel tijd kost. Daarom is het handig als de heftruck een stoel en stuur heeft die men eenvoudig én snel kan aanpassen aan eigen voorkeuren.

Daarnaast is het ook slim om te kijken naar de instap van de heftruck. Als u medewerkers heeft met verschillende lichaamsbouw, kan het verstandig zijn om te kiezen voor een heftruck met een ruime instap. Op die manier kunnen mensen gemakkelijk in en uit de heftruck stappen, zonder vast te komen zitten of zich ongemakkelijk te voelen. Het is belangrijk dat de bestuurders zich prettig voelen tijdens het werken met de heftruck, omdat dit hun efficiëntie en veiligheid ten goede komt.

Kruip achter het stuur van een van de meest comfortabele heftrucks op de markt; de Heli CPCD G3 Serie heftrucks

Batterijcapaciteit en levensduur

Controleer de batterijcapaciteit van de heftruck en hoe lang deze meegaat op een volledige lading. Dit is vooral belangrijk als je de heftruck gedurende langere periodes intensief wilt gebruiken. Zorg ervoor dat de batterijcapaciteit voldoende is om aan je operationele behoeften te voldoen zonder frequent opladen. Daarnaast is het ook essentieel om te weten hoe lang de batterij meegaat voordat deze moet worden vervangen, aangezien batterijen een beperkte levensduur hebben en vervanging kosten met zich meebrengt.

Als u een keuze moet maken tussen een elektrische heftruck met een lithium-ion batterij of een tractiebatterij, zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Lithium-ion batterijen zijn over het algemeen compacter en lichter, waardoor ze ruimte besparen en de wendbaarheid van de heftruck kunnen verbeteren. Bovendien hebben ze vaak een langere levensduur en kunnen ze sneller en tussentijds worden opgeladen. Aan de andere kant hebben tractiebatterijen vaak een grotere capaciteit wat voordelig kan zijn als je intensief gebruik maakt van de heftruck gedurende langere periodes.

Compatibel laadstation aanwezig?

Het is ook belangrijk om te overwegen of u al een bestaande oplaadinfrastructuur heeft voor tractiebatterijen, aangezien het omschakelen naar lithium-ion mogelijk aanpassingen aan het oplaadsysteem vereist. Zorg ervoor dat u over de juiste oplaadstations beschikt en dat ze compatibel zijn met het type batterij van de heftruck. Daarnaast kan het handig zijn om te weten hoe lang het duurt om de batterij volledig op te laden en of er snellere oplaadmogelijkheden beschikbaar zijn indien nodig.

Juiste capaciteit is cruciaal voor optimale inzetbaarheid

Vindt u het lastig om de keuze te maken tussen een lithium-ion aangedreven heftruck en een heftruck met tractiebatterij? Het maken van de juiste keuze hangt af van uw specifieke behoeften, zoals de inzetduur van de heftruck, de beschikbare ruimte voor de batterij en het budget voor onderhoud en vervanging. Het kan raadzaam zijn om advies in te winnen bij een expert op het gebied van elektrische heftrucks om de beste keuze te maken die past bij uw bedrijf en operationele vereisten. Neem gerust vrijblijvend contact op met Heli Heftrucks of één van onze betrouwbare dealers voor persoonlijk advies. We helpen u graag!

Heli Heftrucks biedt elektrische heftrucks voor iedere situatie

Of u nu op zoek bent naar een wendbare en compacte elektrische heftruck of een heavy duty heftruck die zelfs de meest uitdagende situaties aankan; Heli Heftrucks heeft gegarandeerd de heftruck voor u. Ons brede scala aan elektrische heftrucks omvat zowel heftruck met lithium-ion batterij als heftrucks met tractiebatterij. Benieuwd welke heftruck het beste aansluit bij uw wensen? Neem contact op met Heli Heftrucks of laat u adviseren door één van onze betrouwbare dealers.

Welke heftruck gaat binnenkort uw werkproces een boost geven?