3e generatie Heli Heftrucks: G3 Series

Nadat de Heli G2 Series een complete ‘facelift’ heeft gehad waarbij de details flink verbeterd zijn, krijgt nu de totaal vernieuwde 3e generatie het daglicht te zien. Zowel de elektrisch aangedreven heftrucks als de verbrandingstrucks krijgen een herkenbare styling. Naast de uiterlijke herkenbaarheid, zijn alle G3 trucks uitgevoerd met de “State of the Art” techniek.

Chauffeur staat centraal

Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe trucks heeft de chauffeur continu centraal gestaan. Dit betekent optimale ergonomie op het gebied van: op- en afstappen, zitpositie, plaatsing en het gebruik van de bedieningselementen én het zicht rondom zijn uitstekend verbeterd.

Alle G3 trucks hebben nieuwe masten met een maximaal doorzicht. De plaatsing van het stuur, ten opzichte van de hendels en pedalen, zorgt voor een moeiteloze bediening. Om de bediening nog eenvoudiger te maken, zijn alle trucks uit de 3e generatie uitgerust met elektrische bediening van de hydraulische functies door middel van mini-ventiel hendels. Technisch gezien zijn de trucks van deze generatie zeer onderhoudsarm.

Moderne technieken

De verbrandingstrucks zijn uitgevoerd met de modernste diesel of LPG-motoren die natuurlijk voldoen aan de huidige en toekomstige wetgeving. Deze trucks hebben alle een groot service-interval. Neem daarbij de standaard gemonteerde ‘oliebadremmen’ en de exploitatiekosten zijn tot een minimum beperkt.

De elektrische trucks hebben naast de oliebadremmen een contactloze rij-, pomp- en stuurbekrachtiging-regeling. Daarnaast zijn de motoren in wisselstroom (AC) techniek uitgevoerd, waardoor er geen koolborstels meer verslijten en de levensduur erg lang is.

De 100° stuuruitslag van de achteras bij de 3 – 3,5 tonner maakt het mogelijk dat de truck om haar as draait en zodoende een kleine draaicirkel nodig heeft. Op deze manier is de minimale ruimte van het gangpad nodig. De truck heeft hierdoor een zichtbare draaistraal en dit zorgt voor minder schaden.

Bij bijvoorbeeld een batterijwissel tijdens een ploegen inzet kunnen de batterijen gewisseld worden zonder kraan. Met een pallettruck kan de batterij er eenvoudig zijdelings uitgereden worden.

Samengevat is de G3 serie op alle gebieden op een topniveau.

Beschikbaarheid Heli Heftrucks G3 Series

De G3 serie is er al in 4,0, 4,5 en 5,0t zowel elektrisch als in verbranding aandrijving (diesel heftruck 3G series). De elektrische 3 – 3,5t volgt binnen enkele maanden, waarna alle capaciteiten uiteindelijk in G3 leverbaar zullen zijn.