Joint-venture van Heli en ZP

Heli - ZF

Anhui Heli co. Ltd (HELI) – het Chinese moederbedrijf van Heli Heftrucks Nederland BV – en ZF Friedrichshafen AG (ZF) hebben de handen ineengeslagen en een joint-venture opgericht. Op 8 februari 2018 bekrachtigden de directeuren van beide bedrijven met een handtekening de samenwerking. Plaats van handeling: Hefei in China. De intentie van deze joint-venture is om wereldwijd een toonaangevende speler te worden in research & development (R&D), fabricage en assemblage en verkoop van industriële voertuigen, geavanceerde material handling apparatuur en ‘high end’ transmissies.

Achtergrond ZF

ZF Friedrichshafen AG opereert vanuit de gelijknamige plaats in Duitsland, behoort tot de500 grootste bedrijven ter wereld en is een van de 3 grootste producenten van transmissies. Het bedrijf is uitgegroeid tot wereldleider in aandrijflijn- en chassistechnologie. De samenwerking tussen Heli en ZF zorgt voor een industriële upgrade en een technische vooruitgang van de aandrijving van de Chinese industriële voertuigen.

Stap voorwaarts

Deze stap voorwaarts geldt vooral voor high-end transmissiesystemen, zoals elektrische trucks en voertuigen die met ‘nieuwe energie’ worden aangedreven. Daarnaast geeft de samenwerking een flinke impuls aan de concurrentiepositie van Heli, voor de levering van zowel trucks als hoofdcomponenten. ZF gaat dankzij de joint-venture zijn marktaandeel in de componenten voor industriële voertuigen vergroten.

1 + 1 = 3

Wilhelm Rehm, directeur van de ZF-group, is in zijn nopjes met de joint-venture. ‘De kracht van Heli schuilt in de fabricage van complete trucks’, vertelt hij enthousiast. ‘ZP vertolkt een leidende, technologische rol in aandrijvingen en chassis. Onze samenwerking leidt straks tot meer competitieve producten.’ Bai Xue, de algemeen manager van Heli Co.Ltd sluit zich hier bij aan. ‘De samenwerking brengt de voordelen van beide bedrijven samen’, vult hij aan. ‘Heli profiteert straks van een verbetering in het productgamma. In 2017 steeg het verkoopvolume van Heli met 40%, ook voor 2018 geloven we in een significante verhoging.’