Verplichte veiligheidskeuring

Heftrucks en andere mobiele interne transportmiddelen vallen – volgens de Arbowetgeving – onder de verplichte periodieke veiligheidskeuring. Het is dus verplicht dat een bevoegd keurmeester minstens éénmaal per jaar pallettrucks, reachtrucks, stapelaars, veegmachines en batterijladers inspecteert. Volgens dezelfde Arbowetgeving moet een keurmeester over voldoende vakkennis beschikken én onafhankelijk zijn in zijn oordeel.

Veiligheidskeuringen

De dealers van Heli Heftrucks Nederland B.V. zijn gecertificeerd en geautoriseerd om veiligheidskeuringen uit te voeren. De keuringsinstantie stelt strenge eisen aan de gecertificeerde bedrijven en de tot keurmeester opgeleide monteurs. De keuringsinstantie bewaakt de kwaliteit van de keuringen en het keursysteem. Een onafhankelijke derde instantie houdt periodiek toezicht op het keurmerk. Zo is objectiviteit gewaarborgd.

Combinatie onderhoudsbeurt en veiligheidskeuring

Voor bedrijven is het aantrekkelijk om de jaarlijkse, verplichte veiligheidskeuring te combineren met een periodieke onderhoudsbeurt. Op deze manier staan uw logistieke transportmiddelen niet langer stil dan noodzakelijk. Keuren in combinatie met onderhoud is goedkoper dan apart keuren.

Informatie aanvraag

  • Hidden